diumenge, 3 d’abril del 2011

Piosfera 2011

Vivim en una societat de consum, un consum frenètic i desorbitat. Sembla que tot passa pel consum, i cada cop ho tenim més normalitzat, més interioritzat.

Vivim una gran mentida, on tot es presenta de la manera més agradable, atractiva i funcional, i perden l’encant i l’utilitat les coses menys manipulades o més naturals.

Vivim en una societat on es programen els objectes per a que deixin de funcionar i no trobis altre solució que haver d’estar suplantant-los contínuament, cada cop per un més actualitzat, ara més petit, ara més gran, ara més rodó.. manipulant-nos com volen, fent-nos creure que allò antic ja està obsolet i no te cap millor fi que llençar-ho per comprar-ne un altre.

En la societat que ens trobem, tot allò que no es publicita, sembla que no existeix i per tant, pateix el risc de no donar-se mai a conèixer, de no poder competir dins del sistema i de no poder participar com a alternativa possible.

Ens trobem en un sistema fet pel moviment constant de diners, i quants més moviments i més diners millor.

En aquest sistema d’engranatges tant marcats, si no funciones com una peça més, corres el risc de trobar-te exclòs. Per poder trencar amb això cal, entre d’altres coses i molt esforç, tenir i mantenir des de la base, esperit crític per poder escollir el què vols i el què no, compromís de canvi, coherència de pensament i acció i transparència.




Amb uns Pioners i Pioneres com els que tenim a l'Associació, tot canvi és possible!

2 comentaris:

  1. Llegint això em sona la cançó aquella dels pets al cap... aquella que es diu soroll.
    Espero que haguis gaudit de la piosfera Mine!

    Ona

    ResponElimina
  2. Un parell de fotos em sonen ;-) demà descarrego les de la càmera

    Hi ha uns pios xulíssims a EC, sí!

    ResponElimina